Kevät koittaa koronasta huolimatta

Taipalsaarella asuvat vanhempani täyttävät tänä vuonna 74 ja 75 vuotta. He eivät kuulu mihinkään riskiryhmään, eli he ovat odottaneet kärsivällisesti oman ikäryhmänsä vuoroa Eksoten rokotusjärjestyksessä. Itse kärsimättömämpänä aloin kyselemään heiltä jo pari kuukautta sitten, joko tieto rokotusajasta on tullut. Hiljaista piti.

Pääsiäisenä vihdoin tärppäsi – tieto rokotusajoista tulla tupsahti sähköisesti OmaPostiin pääsiäispyhien aikana. Ei muuta kuin odottamaan Eksoten automaattista ajanvarausvahvistussoittoa. Sitä ei kuitenkaan kuulunut, ja vihdoin asiaa lähdettiin selvittämään puhelimitse. Jonotettuaan 26 minuuttia Eksoten neuvontapuhelimeen äitini sai tietää, että automaatti soittaa joillekuille liian aikaisin, toisille liian myöhään ja kolmansille jättää soittamatta kokonaan. Tämä ei kuulemma ollut ensimmäinen samaa asiaa koskeva kysely, joka neuvontapuhelimeen oli tullut. Rokotusajat olivat joka tapauksessa voimassa ja kaikki sitä myöten kunnossa.

Tällä viikolla koitti sitten itse ilon päivä. Taipalsaaren kunnantalolla rokotukset sujuivat aikataulussa, ammattitaidolla ja vailla moitteen sijaa. Kaksi rokotettua senioria poistui kunnantalolta aurinkoiseen kevätilmaan Pfizerin rokote elimistössään.

Kaikki sujui siis loppujen lopuksi erittäin mallikkaasti, tästä suuri kiitos Eksotelle. Tätä kirjoittaessani Eksote on rokottanut n. 26% alueensa väestöstä. Toivottavasti tahti vain kiihtyy!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvinvointialueella on tarkoitus voida hyvin

Halvempaa sähköä, kiitos!

Kantaako ääni paremmin vastatuuleen?