Neljä vuotta lappeenrantalaisena

Muutin Lappeenrantaan 4 vuotta sitten. Lehmusten kaupunki on kohdellut minua hyvin – olen löytänyt täältä ystäviä, vapaaehtoistoimintaa, luottamustehtäviä ja Suomen parasta kahvia. Tämä kaupunki on nähnyt viimeisen neljän vuoden aikana paljon ja selvinnyt vaikeistakin asioista kohtuullisen hyvin.  ”Nurkan takana” vaanivat kuitenkin muuttotappio, syntyvyyden lasku ja väestön väheneminen sekä maailmanpolitiikan ja yleensäkin elämän arvaamattomuus. Mitä ilmeisimmin vain muutos on pysyvää, mutta onneksi fiksut ja sopeutumiskykyiset pärjäävät aina. Ja sellaisia me lappeenrantalaiset olemme!

Kaukaa näkee lähelle. Kävin äskettäin Tampereella ja yövyin Nokia Areenassa sijaitsevassa hotellissa. Vaikka en ehtinyt areenan sisältöön kovin paljon tutustua, jäi minulle vaikutelma hiukan kömpelöstä ja lähiympäristöönsä nähden melkeinpä liian suurikokoisesta kokonaisuudesta. Areena-asiat ovat tulleet lähelle myös lappeenrantalaisia, sillä alkavan syksyn aikana linjattaneen tulevan monitoimiareenan sijoituspaikasta ja rahoituksen yksityiskohdista.

Uskon, että tästä kaupungista löytyy viisautta tehdä päätöksiä 
kauaskatseisesti ja tolkulla. Se mikä toimii Tampereella, ei läheskään välttämättä toimi meillä. Toisaalta kaupunkimme keskusta kaipaa ennakkoluulotonta elävöittämistä. Lienee mahdotonta saavuttaa sellainen tulos johon aivan kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta paikallemme emme voi jäädä tekemättä mitään. Neljän vuoden kokemuksella voin sanoa, että Lappeenrannasta ja lappeenrantalaisilta löytyy kykyä, osaamista ja ideoita vaikka mihin, kun vain maltamme puhaltaa yhteen hiileen.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvinvointialueella on tarkoitus voida hyvin

Halvempaa sähköä, kiitos!

Kantaako ääni paremmin vastatuuleen?