Hyvää yrittäjän päivää!

Olen kesän aikana saanut palautetta Kauppakadun bussipysäkkien lähellä toimivilta yrittäjiltä koskien joukkoliikennettä, joka on Koulukadun remontin vuoksi ohjattu Kauppakadulle. Yrittäjät kertovat merkittävästä ihmisvirran vilkastumisesta Kauppakadulla, ja tämä on suureksi osaksi juuri uusien bussipysäkkien ansiota. Bussia odottavan lappeenrantalaisen on helppo pistäytyä pysäkin lähellä olevaan kahvilaan (jos sellainen olisi Kauppakadun pysäkkien kohdalla), tai tehdä ostoksia kivijalkaliikkeissä pysäkin lähellä. Joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyt ovat siis vilkastuttaneet ko. Kauppakadun pätkän elämää huomattavasti. Vastaavasti kesällä huomattiin, miten ikävään tilanteeseen Koulukadun yrittäjät ovat joutuneet katuremontin vuoksi. Makea Coffeen sulkeutuminen on tästä vain yksi esimerkki.

Kuulemani mukaan en ole ainoa kuntapäättäjä, jonka korviin vastaava palaute on kantautunut. Positiivista palautetta uusista liikennejärjestelyistä on kuultu myös matkustajilta ja liikennöitsijöiltä. Kaupungin keskustaa kehitettäessä on ymmärrettävä, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joukkoliikenne on yhtä kuin saavutettavuus on yhtä kuin vetovoimainen kaupunkikeskusta. Tämä on iso huomioitava asia erityisesti siinä tapauksessa, että jonkinlaista areenaa lähdetään toteuttamaan nykyisen Kauppatorin paikalle.

Siellä missä on ihmisiä, on yritystoimintaa - ja toisinpäin. Tänään, syyskuun 5. päivä vietetään yrittäjän päivää. Yhteiskuntamme ei toimisi ilman yrittäjiä. Minä haluan, että Lappeenranta on hyvä kaupunki elää, asua ja yrittää. Meidän on mahdollistettava helppo liikkuminen kaupunkiimme ja kaupungissamme. Hyvällä kaupunki- ja liikennesuunnittelulla tarjotaan myös elinkeinoelämälle ja yrittäjille parhaat mahdolliset olosuhteet kukoistaa.


Kuvan lähde: https://www.dbsindia.com/blog/nine-to-five-the-myth-of-the-working-day/









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvinvointialueella on tarkoitus voida hyvin

Halvempaa sähköä, kiitos!

Kantaako ääni paremmin vastatuuleen?